• Vaša košarica je trenutno prazna
  • Vaša košarica je trenutno prazna

Pretafinir

  -  Aktualno   -  Određivanje točnog konfekcijskog broja kod žena i kod muškaraca
tablica veličina ia žene i muškarce

Određivanje točnog konfekcijskog broja kod žena i kod muškaraca

PRETAFINIR godinama ima problem sa točnim određivanjem konfekcijskog broja kupaca, točnije žena. Naime velike robne marke kao što su ZARA i H&M imale su praksu da manjim brojevima označavaju veće komade odjeće i to čak za dva  konfekcijska broja što je mnoge žene dovodilo u zabludu kod određivanja svoje prave veličine. Žene koje su dolazile u kupovinu radne odjeće, ako su bile konfekcijskog broja 40 ili 42, tvrdile su da je njihov broj 36 ili 38, a nerijetko i 34. To je bilo stresno za obje strane, nas kao proizvođača tj. prodavača i žena kao kupaca radne odjeće. Morali smo voditi preciznu evidenciju o “našim” veličinama za pojedine kupce PRETAFINIR radne odjeće i upozoravati na obavezno određivanje konfekcijskog broja prema našim tablicama za on line kupce, što radimo i danas. Ovaj problem nismo imali sa muškarcima, oni su znali svoje točne konfekcijske brojeve, nije potrebno objašnjavati razlog tome.

Nakon pobune na američkom tržištu da te i slične robne marke rade odjeću samo za “mršavice”, došlo je do promjene – velike robne marke su počele odjeću označavati sa realnim veličinama, tj. dva broja većima nego do tada. To je izazvalo novu pobunu među ženama, a društvene mreže su širile te informacije munjevitom brzinom.

https://miss7.24sata.hr/moda/je-li-zara-stvarno-smanjila-konfekcijske-brojeve-17639

Nadamo se da će nakon ovih korekcija konfekcijskih brojeva u velikim robnim kućama pojednostavniti njihovo određivanje i tako smanjiti šum u on line naručivanju i slanju radne odjeće.

Kupujte sa stilom! Pronađite svoju omiljenu stavku po najpovoljnijoj cijeni i otkrijte sjajne ponude svaki dan. Upoznajte nas.
Kontaktirajte nas

PRET-A-FINIR,
Nova ves 1 10000 Zagreb
Nazovite    +385 91 5173040
pretafinir@pretafinir.hr

Novi proizvodi
Loading