• Vaša košarica je trenutno prazna
  • Vaša košarica je trenutno prazna
  • Vaša košarica je trenutno prazna
medicinska radna odjeća, kute, Zagreb, kute za wellness i frizere

Sastav i održavanje materijala

U PRETAFINIRu koristimo nekoliko vrsta materijala koje dijelimo po sastavu u tri grupe:

Mješavine pamuka i poliestera (60% pamuk 40% poliester; 50% pamuk 50% poliester; 40% pamuk 60% poliester).

Ove grupe materijala su najzastupljenije u izradi radne odjeće radi ugodnog osjećaja kod nošenja, ali i dobrog ponašanja kod pranja i peglanja. Ovi materijali se mogu prati na 95 stC, za obojane je preporuka pranje na 60 stC radi duljeg očuvanja svježine boje. U PRETAFINIRu ga koristimo u vrlo širokoj paleti boja od kojih su najviše u upotrebi one prikazane u karti boja i materijala sortirane po vrstama sastava pod 1., 2. i 3. prema zastupljenosti poliestera. Boje su postojane na svim temperaturama pranja.

Skupljanje ovih materijala je cca 2% u duljinu i 2% u širinu, i to samo kod prvog pranja.

Pamuk sa elastinom

Ova grupa materijala je jako ugodna za nošenje radi elastina koji omogućava prilagođavanje tijelu. Preporučeno pranje ovih materijala je na 60 stC radi elastina koji ne podnosi visoke temperature pranja. Peglanje je otežano radi visokog postotka pamuka u sastavu.

Pamuk 100%

Ova grupa materijala je ugodna za nošenje, ali se radna odjeća teže održava radi otežanog peglanja. Svi materijali ove grupe mogu se prati na 95 stC, ali se skupljaju u više navrata kod više pranja i to i do 4 % u duljinu što je jako puno s obzirom na kontroliranje ispravnosti kroja i postojanosti izgleda odjevnog predmeta.

Poznate su i dostupne i neke druge mješavine materijala koje se pretežno koriste u sjevernim zemljama Evrope kao napr. materijali pod imenom TENCEL (link). U suradnji s pojedinim ordinacijama koje su pokazale interes za tom vrstom materijala pokušavamo ustanoviti primjenjivost tog materijala na naše klimatske uvjete koji su znatno drugačiji od sjevera Evrope.

Kupujte sa stilom! Pronađite svoju omiljenu stavku po najpovoljnijoj cijeni i otkrijte sjajne ponude svaki dan. Upoznajte nas.
Kontaktirajte nas

PRET-A-FINIR,
Nova ves 1 10000 Zagreb
Nazovite    +385 91 5173040
pretafinir@pretafinir.hr

Novi proizvodi
Loading