• Vaša košarica je trenutno prazna
  • Vaša košarica je trenutno prazna

Pretafinir

  -  Aktualno   -  PRETAFINIR I SLOW FASHION

PRETAFINIR I SLOW FASHION

Fotografija: Zoran Bogdanović/Vesna Vulama/Ljerka Zmaić

PRETAFINIR odjeća slijedi princip filozofije SLOW FASHION od samog početka proizvodnje bilo radne ili dnevne odjeće prije nego je sam pokret nastao.

Odjeća iz obje kategorije inspirirana je istim dizajnerskim rješenjima, izrađuje se pomno od kvalitetnih materijala koji dugo traju, ne podliježe trendovima. PRETAFINIR radna odjeća nema nepotrebnih nefunkcionalnih detalja koji otežavaju održavanje proizvoda, te nepotrebno troše energiju u procesu proizvodnje.

Trajnosti proizvoda ne pridonosi samo kvalitetan materijal nego i sama izrada. Radi se u malim serijama, prodaje u lokalnim trgovinama. Modeli radne i dnevne odjeće su bezvremenski što je uočio dizajner stranice Vedran Sadić (Moj dizajn j.d.o.o.) kroz pretraživanje podataka koji su mu o PRETAFINIRu bili dostupni.

Porijeklo većine modela PRETAFINIR radne odjeće je u kolekciji dnevne odjeće. Ponekad se odjevni predmeti iz radne i dnevne odjeće razlikuju samo po vrsti materijala od kojega se izrađuju. Dok se dnevna odjeća izrađuje od materijala kao što su vuna, svila, lan i pamučni materijali, radna odjeća se izrađuje od kvalitetnih mješavina pamučnog materijala i poliestera. Poliester pridonosi trajnosti materijala usprkos čestom pranju te boljoj izmjeni vlage od unutarnje prema vanjskoj strani materijala (od 100 % poliestera se izrađuje gotova sva sportska odjeća). Trajnosti PRETAFINIR radne odjeće pridonosi dobra izvedba koja se najbolje može uočiti na unutarnjoj strani proizvoda – šavovi moraju biti izvedeni gustim štepom i višestrukim prošivavanjem na kritičnim mjestima kako se nakon kratkog vremena ne bi raspali.

PRETAFINIR odjeća se može prilagoditi raznim građama tijela. Naime, u bočnim šavovima je moguće na svim odjevnim predmetima napraviti izmjene prema specifičnim dimenzijama tijela. Time se skraćuje vrijeme traženja odgovarajućih proizvoda kada se u nemogućnosti izbora pronalaze razna zamjenska rješenjima koja ne odgovaraju normama radne odjeće.

 

 

Kupujte sa stilom! Pronađite svoju omiljenu stavku po najpovoljnijoj cijeni i otkrijte sjajne ponude svaki dan. Upoznajte nas.
Kontaktirajte nas

PRET-A-FINIR,
Nova ves 1 10000 Zagreb
Nazovite    +385 91 5173040
pretafinir@pretafinir.hr

Novi proizvodi
Loading